PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY ÚVODNÍ STRANA MORAVSKOSLEZSKY KRAJ ZLINSKY KRAJ OLOMOUCKY KRAJ JIHOMORAVSKY KRAJ PARDUBICKY KRAJ KRALOVEHRADECKY KRAJ LIBERECKY KRAJ VYSOCINA PRAHA STREDOCESKY KRAJ USTECKY KRAJ JIHOCESKY KRAJ PLZENSKY KRAJ KARLOVARSKY KRAJ FOLKLORNÍ SDRUZENÍ ČESKÉ REPUBLIKY CESKY ROZHLAS BESKYDY-VALASSKO SLEZSKA HARTA CZECH TOURISM
Čtvrtek 28.03.2024
Vyhledávání
  Vyhledávací centrum
Rejstřík ČR
ZÁKLADNÍ INFORMACE
  Základní informace o ČR
Česká NEJ
Kraje ČR
Turistické regiony
Turistické oblasti
Města a obce
Euroregiony
Mikroregiony a sdružení
Pohádkové regiony
AKTUALITY A AKCE
  Aktuality
Databanka akcí
Folklorní akce a festivaly
Turistické akce
PRAHA SRDCE EVROPY
  Město PRAHA
Pražská informační centra
Kalendář akcí v Praze
Lázeňství
  Lázeňská zařízení
Zdravotní pojištění
Kongresová turistika
  Výstavy a výstaviště
Kongresová centra
Výstavnictví a propagace
Kongresy a konference
Veletrhy a výstavy
Turistika a volný čas
  Informační centra
Kultura a zábava
Památky UNESCO
Památky a architektura
Církevní památky
Hrady a zámky
Aktivní dovolená
Pěší turistika
Agroturistika
Cykloturistka
Vodní turistika a sporty
Vinařská turistika
Sport a relaxace
Klub českých turistů
Cestovní kanceláře
Folklor a tradice
  Folklorní sdružení
Folklorní soubory
Folklorní festivaly
Lidové tradice a zvyky
Lidová řemesla a výrobky
Příroda a její ochrana
  Biosférická rezervace UNESCO
Chráněná krajinná území
Přírodní zajímavosti
Jeskyně a propasti
Vrcholy, hřebeny, sedla
Fauna a flora
Naučné stezky
Ubytování a stravování
  Autokemp, kemp, tábořiště
Hotely, penziony
Chaty a chalupy
Rekreační areály
Další ubytování
Restaurace
Příjemné posezení
Gastronomické speciality
Obchod a služby
  Služby motoristům
Nákupní centra
PODPORA PODNIKÁNÍ
  Investiční příležitosti
Finanční sektor a pojištění
Nemovitosti na prodej
Průmyslová výroba
Potravinářská výroba
Království perníku

Ayurvédská masáž [ Rehabilitace a masáže ]

Ájurvédská masáž je technika známá již několik tisíc let, při které dochází k celkové harmonizaci těla, duše i mysli. Opakováním ájurvédských procedur se jejich účinek výrazně zvyšuje. Četnost procedur je individuální, doporučuje se však minimálně jednou za měsíc pro udržení pozitivních pocitů a pravidelnou regeneraci těla. Optimální je zařadit ájurvédské masáže do pravidelné péče o tělo a mysl a dopřát si některou z jejích forem jedenkrát týdně. Především lidé vystavení velkému pracovnímu vytížení v krátké době pocítí pozitivní účinky této formy relaxace na jejich organizmus.

Při celotělové ájurvédské masáži masér provede masáž hlavy a olejovou masáž celého těla. Masáž dodává vitalitu a blahodárně regeneruje tělo, díky prováděné masážní technice a olejům zpomaluje proces stárnutí. Pokožka po olejové masáži zůstane vláčná, pružná a zregenerovaná. Příznivé účinky oleje je vhodné zachovat po co nejdelší dobu. Při následné osobní hygieně pro lehké odstranění zbytků oleje doporučujeme použít sprchování ve vlažné vodě a přírodní mýdlo.

Po masáži se ponechává olej na kůži co nejdelší dobu, aby tak mohlo dojít k jeho vstřebání a plně se projevily jeho pozitivní účinky. Doporučujeme po olejových masážích převléci se do lehkého a pohodlného oblečení, u kterého nebudete zvažovat, zda je neušpiníte od zbytků masážního oleje. Masáž ovlivňuje lymfatický systém, celulitidu, zklidňuje mysl a umožňuje vstup do hluboké relaxace. Po masáži je nezbytné hodně pít a odpočívat.

Masáže celého těla může provádět jeden masér. Naprosto ojedinělý je ovšem prožitek při této masáži prováděné dvěma maséry synchronně.

Ve zkratce o ájurvédské masáži:

· První část masáže je zaměřena na zklidnění a ztišení. Masírovaný leží na zádech, přikrytý. Masáž začíná aromaterapií a zklidněním dýchání. Pak následuje jemná masáž hlavy s uvolnění lymfatického systému hlavy, krku a horní poloviny těla. Masážní techniky jsou jemné, používá se směs přírodních esenciálních olejů. Cílem je uvolnit napětí a stres a ztišit mysl. Další částí je tlaková masáž nohou zaměřená na akupresurní body na ploskách nohy a na uvolnění lymfatického systému nohy. Masér při masáži sedí. Masírovaný může v této části masáže usínat. Neměl by se tomuto pocitu bránit, měl by jej v klidu přijímat.

· Druhá část masáže je zaměřena na uvolnění zadní poloviny těla. Masírovaný se položí na bříško, přikryje se. Následuje odblokování zad, masáž energetických bodů na zádech, tlaková masáž oblasti okolo páteře. Po uvolnění křížové oblasti zad následuje jemná celková masáž zad s přechodem na ruce. Vlastní masáž rukou je prováděna z boku, masér při ní sedí. Propojení horní poloviny těla je prováděno kruhy přes ruku, rameno, páteř, oblast křížů, hýždě a zpět na ruku. Jedná se o jemnou zklidňující techniku, která uvolní mysl i svalové napětí obou polovin horní části těla. Následuje propojená celková masáž zad, hýždí, pak nohou. Masáž je ze zadní strany zakončena pomalými dlouhými tahy přes celé tělo pro uvolnění a zklidnění. Tím končí ájurvédská masáž poloviny těla.

· Masér Vám dá možnost pokračovat v celotělové masáži. Pokud ji přijmete, otočíte se na záda a masér Vás přikryje. Provede masáž nohou se zaměřením na lymfatický systém, následuje jemná masáž břicha, masáž hrudníku a rukou. Stejně jako u zadní části těla je masáž rukou prováděna z boku, masér při ní sedí. Propojení horní poloviny těla je prováděno kruhy přes ruku, hrudník, břicho, stehno a zpět na ruku. Jedná se o jemnou zklidňující techniku, která uvolní mysl i svalové napětí obou polovin horní části těla. Následují dlouhé jemné pomalé tahy přes celé tělo od palce u nohy po palec u ruky. Masáž je zakončena položením levé ruky maséra na srdeční oblast masírovaného. Po celkovém zklidnění je masírovaný zabalen do prostěradla, přikryt a odpočívá, většinou usne.

· Po masáži budete odpočívat v relaxačním lehátku, jak dlouho bude potřeba. Spánek je přirozeným pokračováním ájurvédské masáže .....


Celotělové ájurvédské masáže trvají dvě i více hodin. Jedná se o techniku, jejíž účinek Vás může hluboce zasáhnout. Každý ji může prožít jinak. Jedno však platí - zasáhne Vás tak hluboce, jak hluboce si ji dovolíte přijmout. Pokud při ní budete v mysli přepočítávat svá konta, přijímat a propouštět zaměstnance, nebo se ponižovat před šéfy či vyvyšovat nad podřízenými, je lépe jít místo masáže s masérem na pivo.

Pokud se ale dokážete ponořit do svých pocitů, vydáte se cestou dechu a procítíte doteky masáže, vůni a teplo olejů, můžete se projít novým světem, proletět se nad mořem, nebo nad horami, dívat se na svět pod Vámi s radostí a obdivem. Na cestě potkáte své vzpomínky, problesknou Vám dávno zapomenuté události, potkáte se s lidmi, kteří jsou již dávno v jiném světě, nebo se necháte omývat všemi barvami duhy. Zážitky mohou být různé. Možná se jen pomaličku posunete do říše snů a masáž prospíte v lehkém ozdravujícím spánku. Možná se potkáte se svým podvědomím a budete mít možnost se vyrovnat se zážitky a událostmi, které Vás v hloubce duše tíží již léta .... Mnohdy lidé při masáži uvolňují své emoce, pláčí, smějí se nebo se jen usmívají. Pocitů může být tolik, kolik jich život nabízí a žádný z nich není špatný, nepatřičný .... Pro Vás je důležité nebát se tyto emoce uvolnit, prožít, vyrovnat se s mimi a někdy se i smířit s událostmi, které se jinak ani přijmout nedají. Masér, který se ájurvédskými masážemi zabývá do hloubky, ví, co všechno můžete zažívat. Jeho přítomnosti se nemusíte bát a ani se nemusíte před ním obávat projevů svých emocí. Ájurvédská masáž prováděná zkušeným masérem je energetická masáž a masér Vám zpět vrací Vaši energii. Nezasahuje do Vašich emocí, nechá Vás je prožívat a je pro Vás bezpečnou oporou v okamžiku, když ji potřebujete. Ájurvédská masáž má vyzařovat v mém chápání láskyplnou dobrotivost. Pokud ji v ní procítíte, byla její myšlenka naplněna.

CENÍK ÁYURVÉDSKÝCH PROCEDUR

ProceduraPoznámkaOvlivňuje Doteky na těloTrvání proceduryCenový rozsah
ZÁKLADNÍ ÁYURVÉDSKÁ
MASÁŽ
uvolnění napětí, aktivace lymfatického systému, relaxace, tělo
mysl
meditace
lymfatický systém

tlakové, hladivé
hřejivé

1 hodina350,-Kč

ÁYURVÉDSKÁ MASÁŽ POLOVINY TĚLA

olejová

polovina tělatělo
mysl
ducha
meditace
lymfatický systém
emoce
hladivé
tlakové
hřejivé
min. 1 hod.450,-Kč

ÁYURVÉDSKÁ CELOTĚLOVÁ MASÁŽ

olejová

celotělová tělo
mysl
ducha
meditace
lymfatický systém
emoce
hladivé
tlakové
hřejivé
min. 2 hodiny800,-Kč

ÁYURVÉDSKÁ MASÁŽ HLAVY

olejová

hlava, krk, ramenatělo
mysl
ducha
meditace
lymfatický systém
hladivé
tlakové
hřejivé
1 hod.400,-Kč
ÁYURVÉDSKÁ MASÁŽ RUKOU
A NOHOU
krk, ruce, nohy, lymfatický systémtělo
mysl
ducha
lymfatický systém
hladivé
tlakové
hřejivé
1 hod.400,-Kč
PÁDÁBHJANGA ÁYURVÉDSKÁ MASÁŽ NOHOUnohy, chodidlatělo
mysl
ducha
hladivé
tlakové
hřejivé
1 hod.400,-Kč

ÁYURVÉDSKÁ SYNCHRONNÍ MASÁŽ

olejová

DVA MASÉŘI
polovina těla
nebo celotělová
horké oleje
tělo,
mysl,
ducha,
hluboká meditace,
lymfatický systém,
emoce
jemné
hladivé
tlakové
hřejivé
min. 1 hod.
2 hodiny
1000,-Kč
2000,-Kč

ÁYURVÉDSKÁ SYNCHRONNÍ
KRÁLOVSKÁ MASÁŽ

olejová

DVA MASÉŘI
pouze celotělová
horké oleje
tělo,
mysl,
ducha,
hluboká meditace,
lymfatický systém,
emoce
jemné
hladivé
tlakové
hřejivé
min. 2 hodiny2400,-Kč
ABHYANGA ÁYURVÉDSKÁ MASÁŽNÍ OLEJOVÁ KOUPEL
a
parní bylinná lázeň BYLINKA
horké oleje
JEDEN MASÉR
celé tělo
DVA MASÉŘI
celé tělo
Po masáži následuje parní bylinná lázeň BYLINKA
tělo
mysl
ducha
hluboká meditace
hladivé
tlakové
hřejivé
min. 1 hod.
2 hod
800,-Kč
1600,-

1200,-
2000,-
SHIRODHARA, MASÁŽ TŘETÍHO OKAMASÉR a pomocník
hlava
horké oleje

Následuje-li další ájurvédská procedura, je provedena za zvýhodněnou cenu.
mysl,
ducha,
hluboká meditace,
emoce
hladivé
tlakové
hřejivé
45 minut 500,-Kč

Jsme plátci DPH. Koncové ceny ceníku jsou uvedeny s DPH v následujících sazbách:
- sauny 10% DPH
- masáže a další služby 20% DPH.

Pro Vaše pohodlí a pocit bezpečí si prosím přineste vlastní domácí obuv (papuče, nazouváky, trepky ...) a župan (nebo jiné lehké oblečení) pro pohyb v odpočívárně a společných prostorách relaxačního centra.



Rejstřík:
Áyurvéda, Ájurvéda, Ayurvéda, Ajurvéda, Ayurveda, Ajurveda, áyurvéda, ájurvéda, ayurvéda, ajurvéda, ayurveda, ajurveda, Áyurvédské masáže, Ájurvédská masáž, Ayurvédské masáže, Ajurvédská masáž, Ayurvedské masáže, Ajurvedská masáž, áyurvédské masáže, ájurvédská masáž, ayurvédské masáže, ajurvédská masáž, ayurvedské masáže, ajurvedská masáž

KONTAKTNÍ ADRESA:

Ing. Ladislav Hollý
Dukelská 566
742 42 Šenov u Nového Jičína
Česko (CZ)
tel: (+420) 608 44 77 21

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.Lazebnik.cz

AKTUALIZACE: Ladislav Hollý (archívní záznam) org. 56, 05.01.2011 v 12:25 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®
VELETRHY
FOLKLORNÍ AKCE A FESTIVALY
TURISTIKA