PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY ÚVODNÍ STRANA MORAVSKOSLEZSKY KRAJ ZLINSKY KRAJ OLOMOUCKY KRAJ JIHOMORAVSKY KRAJ PARDUBICKY KRAJ KRALOVEHRADECKY KRAJ LIBERECKY KRAJ VYSOCINA PRAHA STREDOCESKY KRAJ USTECKY KRAJ JIHOCESKY KRAJ PLZENSKY KRAJ KARLOVARSKY KRAJ FOLKLORNÍ SDRUZENÍ ČESKÉ REPUBLIKY CESKY ROZHLAS BESKYDY-VALASSKO SLEZSKA HARTA CZECH TOURISM
Pátek 29.03.2024
Vyhledávání
  Vyhledávací centrum
Rejstřík ČR
ZÁKLADNÍ INFORMACE
  Základní informace o ČR
Česká NEJ
Kraje ČR
Turistické regiony
Turistické oblasti
Města a obce
Euroregiony
Mikroregiony a sdružení
Pohádkové regiony
AKTUALITY A AKCE
  Aktuality
Databanka akcí
Folklorní akce a festivaly
Turistické akce
PRAHA SRDCE EVROPY
  Město PRAHA
Pražská informační centra
Kalendář akcí v Praze
Lázeňství
  Lázeňská zařízení
Zdravotní pojištění
Kongresová turistika
  Výstavy a výstaviště
Kongresová centra
Výstavnictví a propagace
Kongresy a konference
Veletrhy a výstavy
Turistika a volný čas
  Informační centra
Kultura a zábava
Památky UNESCO
Památky a architektura
Církevní památky
Hrady a zámky
Aktivní dovolená
Pěší turistika
Agroturistika
Cykloturistka
Vodní turistika a sporty
Vinařská turistika
Sport a relaxace
Klub českých turistů
Cestovní kanceláře
Folklor a tradice
  Folklorní sdružení
Folklorní soubory
Folklorní festivaly
Lidové tradice a zvyky
Lidová řemesla a výrobky
Příroda a její ochrana
  Biosférická rezervace UNESCO
Chráněná krajinná území
Přírodní zajímavosti
Jeskyně a propasti
Vrcholy, hřebeny, sedla
Fauna a flora
Naučné stezky
Ubytování a stravování
  Autokemp, kemp, tábořiště
Hotely, penziony
Chaty a chalupy
Rekreační areály
Další ubytování
Restaurace
Příjemné posezení
Gastronomické speciality
Obchod a služby
  Služby motoristům
Nákupní centra
PODPORA PODNIKÁNÍ
  Investiční příležitosti
Finanční sektor a pojištění
Nemovitosti na prodej
Průmyslová výroba
Potravinářská výroba
Království perníku

O krála slováckéj klobásky 2007

Přijeďte 14. dubna 2007 na košt klobásek do Velké nad Veličkou
Mikroregion HORŇÁCKO
www.kralklobasek.cz
Agentura AV pořádá Košt 2007 - O krála slováckéj klobásky v sobotu 14. dubna ve sportovní hale ve Velké nad Veličkou.
Vítězem ročníku 2006 je Zdeněk Žůrek z Týnce. Čí klobásky nejvíce zachutnají v roce 2007?

Vypsané kategorie:
slovácká klobáska - přihláška 3 kg vzorku
maďarská papriková klobáska - přihláška 3 kg vzorku
Informace na telefonech: 608 813 592, 603 265 331
10.00 - Začátek degustace poroty
12.00 - Začátek degustace pro veřejnost
16.00 - Ukončení degustace
18.00 - Slavnostní vyhlášení výsledků
Ochutnávka a prodej uzenářských výrobků
- čerstvé uzeniny z udírny
- klobásy a další speciality na grilu
Ochutnávka a prodej přívlastkových vín
- vinařství Luděk Botur - Strážnice

V průběhu odpoledne a večera vystoupí:
Horňácká cimbálová muzika Petra Mičky
Mužský pěvecký sbor z Hrubé Vrbky
tanečnice souboru Hradišťan

Antonín Vrba
Velká nad Veličkou
tel.: 518 329 148
mob.: 608 813 592
e-mail: vrbaa@seznam.cz

Stanovy a soutěžní řád koštu "O krála slováckéj klobásky"® s mezinárodní účastí
14. dubna 2007 ve Velké nad Veličkou
Smyslem soutěže je podpořit a uchovat tradiční moravské receptury klobás. Stejně tak i propagovat nejlepší z nich v celostátním měřítku.
Košt "O krála slováckéj klobásky" je registrovaná ochranná známka pořadatele soutěže a jako taková nesmí být napodobována a kopírována.
Pořadatel: Agentura AV
Místo konání: Sportovní hala ve Velké nad Veličkou
Kategorie: malovýroba - řezníci a uzenáři
· Maďarská papriková
· Klasická slovácká
Hodnotí pouze odborná porota.

"O krála slováckéj klobásky"
Společná soutěž domácí výroba - amatéři / malovýroba - řezníci a uzenáři.
Z této soutěže vzejde absolutní vítěz.
Hodnotí návštěvníci podle daných pravidel.
Vstup soutěžících do soutěže je bez poplatku
· malovýroba - řezníci a uzenáři: 3 kg vzorku
· domácí výroba - amatéři: 3 kg vzorku
Hodnocení
U všech kategorií se hodnotí se vzhled výrobku, čich, chuť a konzistence (struktura).

A) Kategorie malovýroba - profesionálové
· Kategorie "papriková trvanlivá" a "klasická slovácká" budou hodnoceny odděleně.
· Ze soutěže tedy vzejdou 2 vítězové.
· Vzorky budou označeny anonymně číslem, koštovány a následně vyhodnoceny porotou z řad malovýrobců a osobností jmenovaných pořadatelem soutěže.
· Každý porotce určí 10 nejlepších vzorků v kategorii a přidělí jim body podle schématu formuláře pro hodnocení. 1 vzorek může obdržet max. 20 bodů. Tyto vyhodnotí a uvede na číslovaném degustačním lístku viz příloha. Aritmetickým součtem bude určen vítěz.
· Pouze při stejné bodové shodě několika vzorků si pořadatel vyhrazuje právo rozhodnutí komise z předem vybraných osobností. Předsedou této případné degustační komise bude jmenován.
· Začátek degustace poroty je v 10:00 hod.
· Poslední degustační lístky budou přijaty do 16:00 hod.
· Degustační lístky poroty nejsou zpoplatněny.
B) Společná soutěž malovýroba + amatéři "O krála slováckéj klobásky"
· Všechny vzorky budou označeny anonymně číslem.
· Budou degustovány všechny vzorky společně, malovýrobci i amatéři.
· Začátek ochutnávky veřejnosti je ve 12:00 hod.
· Poslední degustační lístky budou přijaty do 16:00 hod.
· Z této soutěže bude určen absolutní vítěz koštu - Král slováckéj klobásky 2007.
· Degustátorem a tím i hodnotitelem je každý z návštěvníků akce který si zakoupí poukázky na vzorek a vyplní degustační lístek.
· Degustátor určí absolutní pořadí 5 nejlepších vzorků a budou jim přiděleny body od 5 do 1. Prostým aritmetickým součtem bude určen vítěz.
· Degustační lístek obdrží návštěvník se vstupenkou u vchodu. Lístek je číslovaný shodně se vstupenkou. Lístek je slosovatelný. Do slosování budou zařazeny pouze řádně vyplněné lístky.
· Pouze při stejné bodové shodě několika vzorků si pořadatel vyhrazuje právo rozhodnutí komise z předem vybraných osobností. Předsedou této případné degustační komise je určen Ing. Zdeněk Pokorný.
· Za regulérnost a hygienu vzorků zodpovídají Jan Kružica a Jaroslav Kořínek, odborní poradci.
Vyhodnocení a ceny
Slavnostní vyhlášení výsledků všech kategorií bude cca v 18:00 hodin.
· Vítěz, druhé a třetí místo v každé kategorii obdrží keramické dílo, diplom - certifikát o umístění.
· Absolutní vítěz "Král slováckej klobásky 2007" získá věcnou cenu v podobě keramického díla známého mistra Jaroslava Homoly z Brna
Vítěz kategorie malovýroba-řezník-uzenář získá na 1 rok právo používat certifikát vítěze na svém výrobku a právo zviditelňování na různých folklorních slavnostech s poutačem "Král slováckéj klobásky 2007", který si může umístit na svůj stánek případně do prodejny.
Propagace účastníků soutěže
· Malovýrobce může po dohodě s pořadatelem provozovat stánek s uzenářskými produkty před sportovní halou za dohodnutý poplatek.
· Každému malovýrobci bude umožněno zviditelnění jeho firmy v areálu koštu formou vlastně dodaných poutačů nejpozději do 9.00 hodiny v den zahájení koštu.

Vstupné
· 80,- Kč na celý den
· Koštovačka 1 dl s logem Kč 25,-
· Vstupné na košt platí i soutěžící. Vzhledem k počtu soutěžících, kapacitě sálu a nevýdělečnému charakteru akce není možné jiné řešení. Prosíme o pochopení.
· Pro malovýrobce a další VIP hosty bude k dispozici VIP salonek s občerstvením v 1. poschodí haly.
· Místo návštěvníkům pořadatel nezajišťuje, ale vyhrazuje si právo je rezervovat pro své pozvané hosty.
· Pokud se chcete zúčastnit soutěže a nemáte jak dodat vzorky, přijedeme po vašem vyzvání pro ně na vámi určené místo, (kontakt: 608 813 592, 603 265 331). Termín ukončení sběru je pátek 13. dubna ve 20.00 hodin.

Ing. Zdeněk Pokorný, "čestný prezident" koštu
Antonín Vrba, ředitel a hlavní pořadatel

Diskusní fórum čtenářů
(prozatím žádný názor)

DALŠÍ INFORMACE: Mikroregion HORŇÁCKO
Zveřejněno 05.04.2007 v 23:57 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®
VELETRHY
FOLKLORNÍ AKCE A FESTIVALY
TURISTIKA